Autor Tema: Parkiranje u velikim gradovima  (Posjeta: 262 )

jedan_019

• Administrator
  • Newbie
    • Email
Parkiranje u velikim gradovima
« : Siječanj 25, 2010, 12:07:30 pm »
Poznato je svima koji žive u velikim gradovima ili koji su zbog nekog razloga putovali u te gradove (Zagreb, Rijeka, Osijek...), koliko je teško pronaći mjesto za parkiranje. Parkira se svugdje   >:(

Primjer za Rijeku: ljudi svoja vozila ostavljaju na autobusnim ugibalištima: autobusi moraju stajati na kolničkoj traci i tako koče promet, parkiraju se na pješačke staze: pješaci moraju hodati cestom i tako ugrožavaju sigurnost u prometu, čak se parkiraju i na cesti gdje je postavljen znak zabrane parkiranja i zaustavljanja i nije ih briga kako će se promet odvijati, pogotovo kad znaju da ih nitko neće kazniti.

Međutim, u Rijeci je, sporo ali konačno, počelo postavljanje stupića na pješačke staze kako bi spriječili parkiranje i omogućili sigurno kretanje pješaka.

Ostaje još izgradnja dodatnih parkirališta u koja će se moći smjestiti sva vozila koja se parkiraju na nedozvoljenim mjestima, npr. podzemne ili nadzemne garaže, no i to je problem zbog nedostatka mjesta, ili jednostavno treba koristiti Javni gradski prijevoz  ;)

lagradic

• Newbie
  • *
    • Email
Odg: Parkiranje u velikim gradovima
« Reply #1 : Siječanj 27, 2010, 08:36:53 am »
Evo mog iskustva iz Švicarske, glede parkiranja vozila. Kad sam stigao u St. Gallen bio sam u čudu, prolazim ulicama nigdje automobila (osim ovih koji voze), pitam rođaka što je to....
U razgovoru doznajem slijedeće: sve zgrade sa stanovima imaju svoje garaže (i to obavezno, nema gradnje bez garaža, i to većinom u podrumima), sve trgovine imaju osigurano dovoljno parkirališta; sve tvrtke imaju svoje garaže i parkinge i naravno nikome ne pada na pamet da se parkira protivno propisima. Mislim da je to za nas samo san...
Tko želi nešto naučiti, naći će način; tko ne želi, naći će izliku.

SiguranVozac

• Administrator
  • Newbie
    • Email
Odg: Parkiranje u velikim gradovima
« Reply #2 : Siječanj 28, 2010, 10:58:08 pm »
I sam imam slično iskustvo iz St. Moritza...divota od reda...ali parkiranje u javnoj garaži za dva sata platio sam oko 300,00 kuna  :o :(